Cerita perang yang best untuk ditonton

Assalamualaikum..Greetings..

How are you?? Semua okay je ye dak?? Just nak share satu cerita perang yang sangat best bagi aku lah.. Bukan pasal perang kat tanah melayu @ Malaysia dulu-dulu.. Tapi pasal tentera Amerika.. Masa WWII.. Tajuk dia??
 "Band Of Brothers"
Mungkin ramai yang dah tengok pun movie ni.. Sebab dah lama pun.. Cumanya, saje nak share memandangkan ada perkara yang sangat menarik terdapat dalam ceritanya.. Kat bawah ni ada clip trailer dia..


Well, cerita ni mengisahkan satu team tentera dari pasukan airborne @ paratroops yang sentiasa berada di barisan hadapan masa Allies forces invading Europe.. Bermula dari Normandy, France sampai lah diorang berjaya menawan Eagle Nest.. Kalau korang belum pernah lagi menonton cerita ni, try cari dekat speedy video berhampiran. Cari la VCD or DVD version. Mula-mula dulu aku & abang aku cuma ada VCD part 3,4,5,6,7,8 je..memang susah lah nak jumpa part 1&2 , 9&10. . Finally, masa aku ke Brunei atas urusan kerja la, aku ke DVD store dan jumpa semua part, dari Part 1 - 10 & extra part 11 & 12.. So, tunggu apa lagi..Beli je la.. 

Kitorang layan banyak kali.. Banyak kali jugak la khatam.. Memang best.. Sebab, brotherhood yang ditunjukkan oleh members dalam Easy Company sangat mengharukan.. Susah senang sama-sama.. Effectiveness of orders yang diberi oleh ketua, Making right and good decisions, hormat satu sama lain, itu antara moral value yang aku rasa patut dicontohi..

So, kepada semua peminat kisah-kisah perperangan, tak rugi korang dapatkan koleksi "Band Of Brothers" ni.. Well, till then..


P/s: Cik tunang selalu tanya aku tengah buat apa, dan aku akan jawab, "tengok cerita perang".. dan jawapannya pulak.."tak abis-abis lagi ke??" hehehe...

3 ulasan:

  1. sikpa diat cita perang. jgn ngail jak2 udah lah. hohoho. ;)

    BalasPadam
  2. @Yann Mazian kwang..kwang..hehe..mesti nabes nak..

    BalasPadam
  3. kelak beli bentuk novel gik!

    BalasPadam